Skapa ett mysigt rum ute på balkongengenom att installera någon form av skydd mot väder och vind. Det kan vara svårt att hitta en lösning som både ser bra ut och ger tillräcklig avskildhet. Det finns dock några balkongskydd och insynsskydd på marknaden som klarar av att göra båda delarna. Ett insynsskydd skapar en bra barriär även mot vinden och skapar en känsla av att inte folk ser rakt in på balkongen.

Det är även ett bra sätt när du vill möblera längs balkongräcket då kan ett balkongskydd göra så att det ser mer naturligt ut att exempelvis placera en soffa längst med balkongräcket. Det finns några olika sätt att täcka eller skärma av din balkong för att få avskildhet. Ett av flera olika alternativ är att installera ett balkongskydd som du kan beställa och få uppsytt efter din balkongs mått.

Skapa en mysig stämning och få ett extra rum ute på balkongen

Insyns- och balkongskydden kan vara tillverkade av olika material, till exempel tyg eller nät. Du kan också få dem i olika färger och mönster för att matcha din stil på balkongen. Insynsskydd kan vara tillverkade av samma material som balkongskyddet, men de har vanligtvis en mer öppen design som gör att du kan se igenom dem samtidigt som de ger viss avskildhet men blockerar inte alltid hela utsikten genom att det ofta släpper igenom ljus och har en viss genomskinlighet i övrigt. På så sätt kan du skapa det där extra mysiga rummet utomhus och njuta mer av din balkong.

Oavsett vilket alternativ du väljer ska du se till att skyddet eller skärmen är ordentligt fäst på din balkong så att den inte blåser iväg i blåsigt väder. Om du letar efter ett sätt att lägga till lite avskildhet på din balkong utan att blockera allt ljus är insynsskydd i nät ett bra alternativ. Det finns gott om olika mönster och material att välja mellan, så du borde kunna hitta något som passar din smak och budget. En annan fördel med att använda nätgardiner som blockerar insynen är att de enkelt kan tas ner och förvaras när du vill njuta av utsikten igen.

Behöver du hjälp eller behöver mer inspiration med med exempelvis tält, presenningar och industrisömnad eller balkongskydd så kan du besöka Tentarp som är experter på området. Dem kan hjälpa dig med båtkapell, formsydda båttäckningar, bil och släpkärrekapell och har även snabbtält från LP-tent.