Är inredning din stora passion och har du redan inrett husets alla rum och fixar till det sista i uterummets dekor. Är våren eller sommaren på väg, har du en egen trädgård eller delar du med grannarna?

Barn älskar utelek och det att hoppa studsmatta eller åka sparkcykel på infarten är alltid roliga lekar när det sak aktiveras utomhus. Som inredare kan ju då passa på att skapa lite roliga miljöer som stimulerar till lek utomhus.

Uteleksaker är fina inredningsföremål i barnens uterum

Det kan bli ett av dina mest utmanande projekt för det ska inte bara se snyggt ut och trivsamt utan även vara roligt för barnen. Tänk på att det går att kombinera naturens föremål med mer renodlade leksakerna.

Du kan gräva ner din studsmatta som ett exempel på hur du kan skapa en miljö som inte ser ut som en lekplats utan är mer integrerad i din trädgård. Du kan då placera den närmre altanen och får på så sätt en bra uppsikt.

Du kan skapa små oaser där det går att leka och med det tar aldrig inspirationen slut. det kan även vara ett bra avkoppling för den vuxna att hoppa lite studsmatta eller ta en liten sväng med en scooter eller sparkcykel även kallat kickbike.

Skapa en racerbana för trampbil och sparkcykel

Vill du så kan du skapa en häftig racerbana utanför garaget och ställa upp lite koner och liknande som barnet kan åka runt och tävla i en trampbil eller sparkcykel. Trampbilarna kräver lite extra motorik och det är bra övning för barnet att få lite uppfattning om hur man kan hantera ett fordon.

För de lite mindre barnen finns det springcyklar eller balanscyklar som är bra att öva upp med innan det är dags för en större cykel. Genom att använda en balanscykel så har barnet fötterna i marken.

De ger sig sedan iväg genom att kontrollera balansen bättre. Cykeln skjuts iväg med fötterna och det ger barnet en bättre balans och kroppskontroll vilket förbereder barnet på en riktigt cykel mycket bättre än vad stödhjul gör.