När det gäller att få ditt hem att lukta gott finns det många olika metoder att välja mellan. Du kan använda eteriska oljor, doftljus, rumssprayer, doftpinnar eller doftkort. Om du letar efter ett snabbt och enkelt sätt att få ditt hem att lukta gott är rumssprayer ett snabbt sätt att lösa en oönskad doft.

De gör att du snabbt kan lägga till doft i vilket rum som helst i huset med bara några få sprayningar. Det är dock viktigt att notera att doften kanske inte varar särskilt länge och den tar lätt över.

Skapa en mysigare stämning hemma med doftpinnar och doftljus

Doftljus är ett annat populärt val för att få ditt hem att dofta gott. De skapar inte bara en avkopplande atmosfär, utan ger också en subtil doft som håller i timmar. Dessutom finns de i en mängd olika dofter så att du kan hitta den perfekta för dina behov.

Stämningsfullt med aromatiska dimmor och härliga doftoljor

Om du vill ha något som håller i flera dagar eller veckor i taget är en aroma diffuser för doftoljor som exempelvis eteriska oljor det bästa alternativet. En aroma diffuser agerar även som en luftfuktare som sprider väldoft. Eteriska oljor sägs ha många olika positiva effekter på välbefinnandet och kan användas för att parfymera ditt hem med en mängd olika dofter. Dessutom finns de i en mängd olika dofter att utprova.

Traditionellt brukade rumsdofter förknippats med doftpåsar för garderoben eller bilen, men nu finns det även doftpinnar som du placerar där du behöver en extra tillskott av väldoft. Det finns speciella doftljus med speciella trävekar som avger en alldeles unik doft värd att prova.

Om du vill ha något extra speciellt finns det olika doftlampor som förångar doftoljor genom en katalytisk process, som sker vid en viss temperatur. Skulle doftoljorna ta slut kan du enkelt fylla på den med kvalitéts doftoljor från Maison Berger i refill form.

Fördelar med att använda en automatisk doftdiffusor

Doftljus och doftlampor kräver dock en viss överblick innan de används, vilket en aromadiffusor inte behöver på samma sätt. Den kan ställas in med ett intervall och sprider dofter jämnare under hela dagen.

Tvättar du ekologiskt och parfymfritt så finns det en speciell doft till linneskåpet i form av ett linnespray som kallas linnevatten. Denna skapar en speciell doft av nytvättat linne, men om du vill ha något mer klassiskt kan detta vara ett bra alternativ. Om du vill ha något som ger dofter i linneskåpet över tid kan en doftpåse fungera väldigt bra.