Planerar du en renovering av taket på Gotland eller kanske en härlig utbyggnad av sommarhuset. Du ser framför dig att det kommer ske många nya möjligheter till att inreda. Men taket kanske måste renoveras eller planeras först för att få det precis som du vill ha det.

Du kanske vill ha ett naturligt ljussinsläpp över läsfåtöljen eller dina växer som du tagit med dig från fastlandet. Känner du till hur lutningen ser ut på din tillbyggnad och om det finns ett slitet ytskick idag som du vill byta ut.

Finns det bättre varianter idag och berättar byggnaden om hur det tidigare fungerat. Finns gamla fuktfläckar eller skador på taket eller sättningsskador på grund av takbeklädnadens vikt. Förr så togs nämligen inte alltid hänsyn till den bästa tekniken och en allt för tung takbeklädnad är bra att ersätta mot en som följer dagens byggregler.

Behöver du hjälp av takläggare på Gotland, eller flera orter i Kalmar län och Småland?

Då kan VH tak hjälpa dig med takläggning, takrenovering och takbesiktning och dem vet när det passar bäst med PVC duk, papptak, plåttak, tegeltak eller betong. Du kanske till och med funderar på någon annan typ av tak, rådgör då först med VH tak som kan hjälpa dig vidare.