Ståmattor för kontor finns nu som ståmattor för butik och lager, det är sköna gummimattor som fungerar som praktisk och ergonomisk ståmatta. Fördelen med den dessa längre ståmattor och gummimattor är att det är bättre anpassade för att inte vara stillastående på samma plats.

Gummimattorna är mer anpassade för butik och lager och håller en standard som motsvarar en industrimatta som tål slitage och användning på ett hållbart sätt. Gående mellan olika stationer från exempelvis kassan till inslagningsdisken är en central del i en butik, ofta även ut i lager miljö. Även om du valt ut bra viktade och sviktande arbetsskor så kommer du känna den stora skillnaden.

Tänk på att välja en tjockare ergonomisk ståmatta om du bär mycket i ditt arbete

När du väljer en ergonomisk ståmatta så välj gärna en som är bra anpassad för lite högre vikt. Testar du fram en ergonomiska ståmattor för butik och lager så skilj på den ståmatta du har på kontoret och den i butiken eller lagret. I en butik bär du oftare på kundernas inredningsföremål och belastar därför dina fötter med extra vikt, det finns även ergonomiska entrémattor.

Driver du en frisörsalong så prioriteras oftast inte ergonomiska mattor kring frisörstolen, det kan dock finnas stora fördelar med att placera en ergonomisk matta för frisörer så att du täcker runt din frisörstolen. Med en större ergonomisk ståmatta eller gummimatta går det att runda av kanterna.